Receptek
Olajbogyós kenyértekercs
Hozzávalók:
A tésztához:
35dkg teljes kiőrlésű liszt
2 ek olívaolaj
1 tk só
1 tk cukor
1 csomag szárított élesztő
2.5 dl langyos víz
A töltelékhez:
10 dkg mag nélküli fekete olajbogyó
2 gerezd fokhagyma
3 ág kakukkfű
3 evőkanál olívaolaj
Öntsük a lisztet, a sót, a...
Linkek még több vegán és vegetáriánus recepthez
https://magdireceptek.blogspot.hu/
https://www.fittanyuka.blogspot.hu/
https://www.dulmina.blogspot.hu/
https://www.zizikalandjai.com/
A csicsóka
Csicsóka
A csicsóka az őszirózsafélék családjába tartozó gumós évelő, gyógynövény.
Magasra megnő, szép, sárga , a napraforgóhoz hasonló virágú . Virágai augusztus elején nyílnak. Magot a csicsóka virága nem érlel, ezért a gumók elültetésével szaporítják.
Gumói nem közvetlenül a tövön,...
Reggeli ételek- Gofri
Gofri
Hozzávalók
1 db alma
1 csipet só
2 csésze víz
2 csésze zabpehely
3 evőkanál kókusz
6 evőkanál kukoricaliszt
Az összetevőket turmixgépben péppé zúzzuk és forró gofri sütőben, halvány barnára sütjük. Az elkészült szeleteket ízesíthetjük lekvárral, karobos öntettel, mézzel,...
Pástétomok- Műzsír
Hozzávalók:
3-4 evőkanál szezámmag
1 gerezd fokhagyma
Vegeta
5-6 evőkanál pálmazsír
A megpirított szezámmagot rátesszük a pálmazsírra, hozzáadjuk a fokhagymát, vegetát, és elkeverjük. Ha kell hűtőbe tesszük.
Pástétomok- Sárgaborsó krém
Hozzávalók:
1/2csésze sárgaborsó
kis fej hagyma
fűszerek
esetleg zabtejszín
Beáztatás után a sárgaborsót fűszeres vízben a hagymával puhára főzzük. Leszűrjük, majd turmixszoljuk. Lehet ízesíteni korianderrel, vegetával, más fűszerekkel ízlés szerint. Zabtejszínt hozzáadva krémesebbé...
Magvas pogácsa
Magvas pogácsa
Hozzávalók:
1 kg liszt (fele fehér, fele teljes kiőrlésű)
2-3 db főtt krumpli (kevés lével összetörve)
25 dkg margarin (helyettesíthető 1-2 dl olajjal)
5 dkg élesztő vízben felfuttatva
2 csapott evőkanál só
1-1 marék napraforgó, tökmag, lehet szezámmag, lenmag...
Almás táska
Almás táska:
Hozzávalók:
60 dkg liszt
10 dkg cukor
1/2 élesztő langyos vízben felfuttatva
1 kávéskanál só
10 db alma, vékonyra gyalulva, fahéjjal, barnacukorral ízesítve
Az összegyúrt és megkelt tésztát 1/2-1 cm vastagságúra nyújtjuk, kb. 10x15 cm-es téglalapokra...