Receptek

Olajbogyós kenyértekercs

Hozzávalók: A tésztához: 35dkg teljes kiőrlésű liszt 2 ek olívaolaj 1 tk só 1 tk cukor 1 csomag szárított élesztő 2.5 dl langyos víz   A töltelékhez: 10 dkg mag nélküli fekete olajbogyó 2 gerezd fokhagyma 3 ág kakukkfű 3 evőkanál olívaolaj   Öntsük a lisztet, a sót, a...

Linkek még több vegán és vegetáriánus recepthez

https://magdireceptek.blogspot.hu/   https://www.fittanyuka.blogspot.hu/   https://www.dulmina.blogspot.hu/   https://www.zizikalandjai.com/

A csicsóka

  Csicsóka   A csicsóka az őszirózsafélék családjába tartozó gumós évelő, gyógynövény. Magasra megnő, szép, sárga , a napraforgóhoz hasonló virágú . Virágai augusztus elején nyílnak. Magot a csicsóka virága nem érlel, ezért a gumók elültetésével szaporítják. Gumói nem közvetlenül a tövön,...

Reggeli ételek- Gofri

  Gofri Hozzávalók 1 db alma 1 csipet só 2 csésze víz 2 csésze zabpehely 3 evőkanál kókusz 6 evőkanál kukoricaliszt Az összetevőket turmixgépben péppé zúzzuk és forró gofri sütőben, halvány barnára sütjük. Az elkészült szeleteket ízesíthetjük lekvárral, karobos öntettel, mézzel,...

Pástétomok- Műzsír

Hozzávalók: 3-4 evőkanál szezámmag 1 gerezd fokhagyma Vegeta 5-6 evőkanál pálmazsír A megpirított szezámmagot rátesszük a pálmazsírra, hozzáadjuk a fokhagymát, vegetát, és elkeverjük. Ha kell hűtőbe tesszük.

Pástétomok- Sárgaborsó krém

Hozzávalók:   1/2csésze sárgaborsó kis fej hagyma fűszerek esetleg zabtejszín Beáztatás után a sárgaborsót fűszeres vízben a hagymával puhára főzzük. Leszűrjük, majd turmixszoljuk. Lehet ízesíteni korianderrel, vegetával, más fűszerekkel ízlés szerint. Zabtejszínt hozzáadva krémesebbé...

Magvas pogácsa

Magvas pogácsa Hozzávalók: 1 kg liszt (fele fehér, fele teljes kiőrlésű) 2-3 db főtt krumpli (kevés lével összetörve) 25 dkg margarin (helyettesíthető 1-2 dl olajjal) 5 dkg élesztő vízben felfuttatva 2 csapott evőkanál só 1-1 marék napraforgó, tökmag, lehet szezámmag, lenmag...

Almás táska

  Almás táska: Hozzávalók:   60 dkg liszt  10 dkg cukor  1/2 élesztő langyos vízben felfuttatva 1 kávéskanál só 10 db alma, vékonyra gyalulva, fahéjjal, barnacukorral ízesítve Az összegyúrt és megkelt tésztát 1/2-1 cm vastagságúra nyújtjuk, kb. 10x15 cm-es téglalapokra...